Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki pszenne na mleku(*1,7), pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem(*1,6,11), polędwica sopocka(*10), ser żółty(*7), pomidor, sałata, ogórek, rzodkiewki, herbata z cytryną i miodem.

Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku(*1,7), pieczywo razowe, orkiszowe z masłem(*1,6,11), serek kanapkowy(*7), szynka z kurcząt(*10), rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem.

Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku(*1,7), pieczywo pszenne, żytnie z masłem(*1,6,11), szynka konserwowa(*10), serek śmietankowy(*7), pomidor, ogórek, rzodkiewka, herbata z cytryną i imbirem.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku(*1,7) , pieczywo żytnie, razowe z masłem(*1,6,11), twarożek(*7), szynka gotowana, pomidor, sałata, papryka, herbata miętowa.

Śniadanie:

Jajko gotowane z sosem jogurtowym i szczypiorkiem(*3,7), pieczywo razowe, żytnie z masłem(*1,6,11), ser żółty(*7), pomidor, ogórek, kakao.

Obiad:

Zupa krupnik ryżowy z pietruszką i gotowanym kurczakiem(*9), pierogi z serem (*1,3,7) , woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa ogórkowa (*1,7,9) , kotlet mielony(*1,3), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, woda z pomarańczą i imbirem.

Obiad:

Zupa gulaszowa(*1,7,9), pieczeń rzymska, kasza bulgur, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulką woda z cytryna.

Obiad:

Zupa zalewajka z parówkami(*9) , dorsz po grecku z warzywami(*1,3,4), ryż, herbata owocowa.

Obiad:

Zupa marchewkowa z kaszą kuskus(*9) , duszone mięso drobiowe z warzywami i pieczarkami , kopytka, woda z cytryna.

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z owocami, herbata z cytryną. (*7)

Podwieczorek:

Mix owocowy, marchewka, kakao. (*7)

Podwieczorek:

Galaretka owocowa, gruszka, mleko. (*7)

Podwieczorek:

Ciasto orkiszowo-jogurtowe, jabłko, herbata miętowa. (*7)

Podwieczorek:

Wafle ryżowe, owoce, kakao. (*7)