Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Obiad:

Zupa krupnik z ziemniakami świeżą pietruszką (*mąka pszenna, seler korzeniowy ), makaron z twarogiem i cynamonem (*z mleka), woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem (* seler korzeniowy, z mleka, jajka) pulpety w sosie pieczeniowym(*mąka pszenna, jajka) kasza bulgur (*pszenica), surówka z marchewki (*z mleka) , woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa krem z brokułów z grzankami(*z mleka, seler korzeniowy, mąka pszenna), kotlet schabowy (*mąka pszenna, jajka), ziemniaki, mizeria na jogurcie(* z mleka) woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa z soczewicy z kurczakiem i świeżą pietruszką(*mąka pszenna, seler korzeniowy), gulasz wieprzowy(*mąka pszenna,), kasza jęczmienna, surówka z ogórka kiszonego z kukurydzą i czerwoną cebulą, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa barszcz biały z kiełbasą i jajkiem (*z mleka, jajka, seler korzeniowy), filety rybne panierowane (*mąka pszenna ,jajka) , ziemniaki, marchew z groszkiem, woda z pomarańczą.