Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Obiad:

Zupa krupnik z kaszą jęczmienną (*mleko, jęczmień, seler korzeniowy), makaron z musem truskawkowym(*mąka pszenna, jaja, z mleka), woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa kapuśniak z ziemniakami(*mąka pszenna,) klopsy drobiowe w sosie własnym, ryż, warzywa na parze, woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa kalafiorowa(* z mleka, jajko, seler korzeniowy), pieczeń rzymska drobiowa(*mąka pszenna, jajka), ziemniaki, surówka z buraków, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami (*z mleka, seler korzeniowy) ,kurczak w sosie maślanym z warzywami(* z mleka, seler korzeniowy),kasza kuskus, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa z soczewicy z ziemniakami (*mąka pszenna, jajka, seler korzeniowy), pulpety rybne(*mąka pszenna ,jajko) ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z ogórkiem , pomidorem i oliwą z oliwek, woda z pomarańczą.