Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku (*1,7) , pieczywo żytnie, razowe z masłem (*1,6,11), ser żółty(*7) , kiełbasa krakowska drobiowa(*10), sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata owocowa.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku(*1,7) , pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem (*1,6,11), twarożek ze szczypiorkiem(*7), szynka ze spichrza (*6,10), rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną i imbirem.

Śniadanie:

Płatki zbożowe na mleku(*1,7) ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem (*1,6,11), ser żółty (*7), polędwica drobiowa(*10) pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.

Śniadanie:

Kasza manna na mleku(*1,7) , pieczywo razowe ze śliwką, pszenne, orkiszowe z masłem (*1,6,11), polędwica sopocka (*6,10), serek z łososiem (*4,7) , herbata miętowa .

Śniadanie:

Płatki 7 zbóż na mleku(*6,10), pieczywo pszenne, razowe, żytnie z masłem (*1,6,11), serek kanapkowy z szynką(*7,10), szynka babuni(*10), pomidor, ogórek, rzodkiewki, kakao.

Obiad:

Zupa żurek z kiełbasą(*1,7,9,10), ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem , woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa jarzynowa z brukselką (*1,7,9), spaghetti z sosem bolognese(*1) ,woda z cytryną.

Obiad:

Zupa ogórkowa(*1,7,9),gulasz wieprzowy(*1), ziemniaki, surówka z marchewki(*7) woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa pomidorowa z makaronem(*1,3,9), pieczeń z szynki(*1), kasza wiejska drobna(*1), surówka z kapusty czerwonej , woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa wiejska(*1,6,9) , filet z morszczuka(*1,3,4)ziemniaki, ogórek kiszony, woda z cytryną i imbirem.

Podwieczorek:

Kisiel owocowy , jabłko, mleko. (*7)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z owocami, herbatka miętowa (*7)

Podwieczorek:

Wafle ryżowe, jabłko, kakao (*7)

Podwieczorek:

Kolorowe kanapki z serem, wędlina, owoce, herbata (*1,6,7,8,11)

Podwieczorek:

Mix owocowy, kakao.(*7)