Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku (*1,7) , pieczywo żytnie, razowe z masłem (*1,6,11), ser żółty(*7) , polędwica sopocka(*10), sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata owocowa.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku(*1,7) , pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem (*1,6,11), twarożek(*7), szynka drobiowa (*6,10), rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną i imbirem.

Śniadanie:

Płatki zbożowe na mleku(*1,7) ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem (*1,6,11), ser żółty (*7), kurczak gotowany(*6) pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.

Śniadanie:

Kasza manna na mleku(*1,7) , pieczywo razowe ze śliwką, pszenne, orkiszowe z masłem (*1,6,11), polędwica sopocka (*6,10), serek z łososiem (*4,7) , herbata miętowa .

Śniadanie:

Płatki pszenne na mleku(*1,7), pieczywo razowe, żytnie z masłem (*1,6,11), serek kanapkowy z szynką(*7,9), szynka babuni, pomidor, ogórek, rzodkiewki, herbata z cytryną.

Obiad:

Zupa jarzynowa z udkiem z kurczaka(*1,7,9), placki z jabłkami (*1,3,7), woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa pieczarkowa z makaronem(*1,3,7,9), gulasz wieprzowo-drobiowy(*1,7), kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, woda z cytryną.

Obiad:

Zupa krupnik(*1,9) , spaghetti z sosem bolognese (*1,3,7,9), woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa krem z korzenia pietruszki z płatkami gruszki(*1,7,9) kotlet mielony(*1,3), ziemniaki, fasolka szparagowa, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa ogórkowa(*1,7,9), jajko w sosie śmietanowo-ziołowym(*3,7,9),ziemniaki, surówka z marchewki, woda z cytryną i imbirem.

Podwieczorek:

Kolorowe kanapki z serem, wędliną, owoce, herbata (*1,6,7,8,11)

Podwieczorek:

Kisiel truskawkowy, jabłka, herbata owocowa(*1,3)

Podwieczorek:

Wafelki owocowe, jabłko, kakao (*7)

Podwieczorek:

Mix owocowy, kakao.(*7)

Podwieczorek:

Jogurt naturalny z owocami, herbatka miętowa (*7)