Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Obiad:

Zupa wiejska z ziemniakami i kiełbasą z fileta (* seler korzeniowy, gorczyca), placki z jabłkami (*mąka pszenna, jajko ,z mleka), woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa koperkowa z ziemniakami (*mleko, seler korzeniowy) gulasz wieprzowy (*mąka pszenna) ,kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego z czerwoną cebulą i kukurydzą, woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa rosół z makaronem (* z mleka, seler korzeniowy), pieczone udko kurczaka, ziemniaki, warzywa na parze , woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa krem z dyni z pomarańczą i pestkami dyni (*mąka pszenna, seler korzeniowy, z mleka), , bitki wieprzowe (*mąka pszenna ), kasza gryczana, surówka z buraków, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa żurek z białą kiełbasą (* z mleka, seler korzeniowy, gorczyca), jajko gotowane w sosie ziołowym(* z mleka, jajko), ziemniaki, surówka z marchwi, woda z pomarańczą.