Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Obiad:

Zupa jarzynowa z udkiem kurczaka (*z mleka, seler korzeniowy ), ryż zapiekany z jabłkami(* z mleka), woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa krupnik ryżowy z marchewką i ziemniakami (* z mleka, seler korzeniowy), gulasz wieprzowy (*mąka pszenna),kasza pęczak, ogórek kiszony, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa rosół z makaronem(*mąka pszenna, jajko, seler korzeniowy), kotlet mielony drobiowy(*mąka pszenna , jajko), ziemniaki, buraczki zasmażane (*mąka pszenna), woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa koperkowa z ziemniakami(* seler korzeniowy, z mleka) pieczeń z szynki w sosie własnym(*mąka pszenna, jajko), kasza gryczana, surówka z kapusty pekińskiej, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa fasolowa z kiełbasą(* mleko, seler korzeniowy), filet z mintaja (*mąka pszenna, z mleka, jajko ) ,ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z pomarańczą.