Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Obiad:

Zupa krupnik z ziemniakami i świeżą pietruszką (*seler korzeniowy, mąka pszenna ), makaron z twarogiem (* z mleka, jajko, mąka pszenna), woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa rosół z makaronem (*mąka pszenna, jajko, z mleka) gulasz wieprzowy (*mąka pszenna), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem i oliwkami , woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa barszcz czerwony z fasolą jaś(* mąka pszenna, seler korzeniowy) pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie własnym(*mąka pszenna, jajka), kasza pęczak, surówka z selera, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa ogórkowa z ziemniakami(* z mleka, mąka pszenna , seler korzeniowy), ryż zapiekany z cukinią i kurczakiem(*z mleka),

Obiad:

Zupa żurek z białą kiełbasą(*z mleka, seler korzeniowy) , jajko w sosie śmietanowo-ziołowym(*z mleka) ,ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda z pomarańczą , imbirem i miodem.