Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki żytnie na mleku (*1,7) , pieczywo żytnie, razowe z masłem (*1,6,11), serek kanapkowy z ziołami(*7) , kiełbasa krakowska (*10), sałata, pomidor, rzodkiewki, herbata owocowa.

Śniadanie:

Płatki kukurydziane na mleku(*1,7) , pieczywo żytnie, orkiszowe z masłem (*1,6,11), twarożek ze szczypiorkiem(*7), szynka drobiowa(*6,10), rzodkiewka, pomidor, ogórek, herbata z cytryną i imbirem.

Śniadanie:

Płatki zbożowe na mleku(*1,7) ,pieczywo razowe, żytnie, orkiszowe z masłem (*1,6,11), ser żółty (*7), pasta jajeczna(*3) , polędwica sopocka(*7), pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata z cytryną i miętą.

Śniadanie:

Kasza manna na mleku(*1,7) , pieczywo razowe ze słonecznikiem, pszenne, orkiszowe z masłem (*1,6,11), polędwica sopocka (*6,10), serek z szynką (*7) , herbata miętowa .

Śniadanie:

Parówki drobiowe na gorąco(*9,10), pieczywo pszenne, razowe, żytnie z masłem (*1,6,11), serek kanapkowy z szynką(*7,9), pomidor, ogórek, rzodkiewki, kakao. (*7)

Obiad:

Zupa grochowa z kiełbasą(*1,6,9), placki z jabłkami i cukrem pudrem (*1,3,7), woda z cytryną i miętą.

Obiad:

Zupa pieczarkowa z makaronem (*1,7,9), kotlet mielony(*1,3), ziemniaki, mizeria ,woda z cytryną.

Obiad:

Zupa marchewkowa z kaszą kuskus(*7,9), leczo z piersi kurczaka z pomidorami, papryką, cukinia i bakłażanem(*1,6,9) ,ryż, woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa jarzynowa z brukselką, kalafiorem i fasolką szparagową(*1,7,9), pieczeń z szynki w sosie własnym(*1), kasza wiejska(*1), surówka z białej kapusty , woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa barszcz ukraiński(*1,7,9), jajko w sosie śmietanowo-ziołowym (*3,7),ziemniaki z koperkiem, marchew po włosku , woda z cytryną i imbirem.

Podwieczorek:

Kisiel owocowy, banan, herbata z cytryną(*1,8,11)

Podwieczorek:

Drożdżówka , jabłko, mleko. (*7)

Podwieczorek:

Ciasteczka maślane, herbatka miętowa (*7)

Podwieczorek:

Jogurt truskawkowy, jabłko, kakao (*7)

Podwieczorek:

Mix owocowy, kakao.(*7)