Jadłospis
| poniedziałek | wtorek | środa | czwartek | piątek |
|---|---|---|---|---|
|
Obiad:
Zupa krupnik z ziemniakami i świeżą pietruszką (*seler korzeniowy, mąka pszenna ), makaron z twarogiem (* z mleka, jajko, mąka pszenna), woda z cytryną i miętą. |
Obiad:
Zupa rosół z makaronem (*mąka pszenna, jajko, z mleka) gulasz wieprzowy (*mąka pszenna), ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z papryką, ogórkiem i oliwkami , woda z cytryną i miętą. |
Obiad:
Zupa barszcz czerwony z fasolą jaś(* mąka pszenna, seler korzeniowy) pulpety wieprzowo-drobiowe w sosie własnym(*mąka pszenna, jajka), kasza pęczak, surówka z selera, woda z pomarańczą. |
Obiad:
Zupa ogórkowa z ziemniakami(* z mleka, mąka pszenna , seler korzeniowy), ryż zapiekany z cukinią i kurczakiem(*z mleka), |
Obiad:
Zupa żurek z białą kiełbasą(*z mleka, seler korzeniowy) , jajko w sosie śmietanowo-ziołowym(*z mleka) ,ziemniaki, marchewka z groszkiem, woda z pomarańczą , imbirem i miodem. |


