Jadłospis

poniedziałek wtorek środa czwartek piątek
Śniadanie:

Płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenne, razowe z masłem, szynka babuni, twarożek z rzodkiewkami, pomidor, sałata, ogórek herbata z cytryną i miode

Śniadanie:

Płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenne, orkiszowe z masłem, szynka z fileta, rzodkiewka, pomidor, szczypiorek, herbata z miodem.

Śniadanie:

Płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenne, alpejskie z masłem, serek z ziołami, szynka prasowana, pomidor, ogórek, papryka, herbata z cytryną i miod

Śniadanie:

Ryż na mleku , pieczywo żytnie, razowe z masłem, ser żółty, krakowska drobiowa, pomidor, sałata, papryka, herbata z cytryną i miodem.

Śniadanie:

Płatki 7 zbóż na mleku ,pieczywo razowe, żytnie, pszenne z masłem, ser żółty, szynka staropolska, pomidor, szczypiorek, ogórek, rzodkiewki, papryka,

Obiad:

Zupa barszcz ukraiński , makaron z twarogiem, cynamonem, woda z cytryną i imbirem.

Obiad:

Zupa owocowa z makaronem, pierś indyka w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska, surówka z białej kapusty, woda z miodem i imbirem.

Obiad:

Zupa owocowa z makaronem, pierś indyka w sosie własnym, kasza jęczmienna wiejska, surówka z białej kapusty, woda z miodem i imbirem.

Obiad:

Zupa koperkowa, kotlet mielony, ziemniaki, surówka z buraków , woda z pomarańczą.

Obiad:

Zupa zalewajka , filet z mintaja panierowany, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem i świeżą pietruszką, woda z pomarańczą.

Podwieczorek:

Kaszka manna z musem jabłkowym , herbata miętowa.

Podwieczorek:

Mix owocowy, marchewka, herbata z cytryną i miodem.

Podwieczorek:

Kisiel owocowy, banan, kakao.

Podwieczorek:

Kolorowe kanapki, sałata, szynka, pomidor, ogórek, papryka, jabłko, mleko.

Podwieczorek:

Wafle ryżowe, marchewka, herbatka malinowa.